To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę Hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę.
W książce znajdziesz:
– ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery
– wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu
– sposoby na estetyczne podanie dań
– wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania
– informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów
„Wiem doskonale, że coraz więcej osób ma problemy z alergią lub nadwrażliwością na laktozę i kazeinę. Wiele osób dowiaduje się o alergiach codziennie i chcą lub muszą zmienić sposób odżywiania, bez rezygnowania ze znanych i lubianych smaków. Przygotowałam tę książkę również dla matek dzieci na dietach bezglutenowych, alergicznych oraz dla kobiet zmagających się z Hashimoto i innymi chorobami autoimmunologicznymi, dla których zmiana sposobu odżywiania jest koniecznym elementem poprawy zdrowia.” Olga Smile
Wydawnictwo: Zwierciadło https://zwierciadlo.pl/
![](/upl/roslinny-nabial(1).jpg)
DW